Als kind voelde Archell zich niet veilig thuis, maar kon dat nergens uiten. Zeker niet bij zijn ouders, omdat juist zij oorzaak waren van die onveilige thuissituatie. 
Op zijn twaalfde was voor Archell de maat vol en ging hij naar het politiebureau om aangifte te doen tegen zijn ouders wegens kindermishandeling; hij was in de veronderstelling dat de agenten hem de veiligheid konden bieden, die hij zo hard nodig had. Helaas werkte Archell’s idee averechts. Archell’s vader, werkzaam voor de politie, werd op de hoogte gesteld van de plannen van zijn zoon en Archell werdmet zijn staart tussen zijn benen, terug gebracht naar huis, terwijl de agenten hem ook nog eens de huid vol scholden.
Ook school was geen veilige haven voor Archell. De leerkrachten wisten van de mishandeling en gebruikten dat om Archell zijn best te laten doen. Als Archell niet goed presteerde of zich niet goed gedroeg, dan belde de juf zijn vader, terwijl zij wisten dat Archell dan thuis met de riem geslagen zou worden. 

 

Met deze herinneringen uit zijn verleden heeft Archell de methodiek Zebrapad ontworpen. 
Op een zebrapad ben je namelijk veilig, omdat het verkeer zal moeten stoppen om jou voorrang te geven. Met deze gedachte wordt de methode uitgevoerd; alle randzaken worden even stopgezet, zodat de deelnemer de onverdeelde aandacht krijgt voor zijn of haar verhaal. 

 

 

Traject Zebrapad

De kracht van Zebrapad is creëren van een veilige omgeving, zodat deelnemers zich kwetsbaar durven en kunnen opstellen. Om het concept laagdrempelig te houden, worden er tijdens de bijeenkomsten geen notities of opnames gemaakt. 

Tijdens Zebrapad kan er bij deelnemers veel los komen. Uit ervaring bleek dat de aanwezigheid van een maatschappelijk werker noodzakelijk is bij Zebrapad.

De deelnemers hebben het als zeer prettig ervaren om na of tijdens Zebrapad met een maatschappelijk werker te kunnen praten.

 

 

Maatwerk

Het Zebrapad traject is geschikt voor iedereen en voorgaande deelnemers zijn zeer uiteenlopend qua afkomst, leeftijd, opleiding en levenservaring. Denk hierbij aan leerlingen van de middelbare school, professoren, gedetineerden en hulpverleners. 

In samenwerking met de werkgever maken we een plan op maat. In een vrijblijvend gesprek proberen we tot een heldere vraagformulering en opdracht te komen. We brengen de uitdaging in kaart samen met een analyse van de doelgroep. Deze analyse en het persoonlijke gesprek resulteren in een maatwerk offerte.

 

Ben je ook enthousiast over Zebrapad en je wil meer informatie, heb je interesse in een maatwerk offerte? Neem dan contact op met: Info@archell.nl

 

CONTACT

info@archell.nl