Poverty Escape

Hoe sociaal en compassievol blijf je wanneer je in structurele geldnood zit? Wat doe je als je de eindjes niet aan elkaar kunt knopen? En wat betekent het om afhankelijk te zijn terwijl je de regie terug wilt pakken over je eigen leven? Hoe blijf je in contact met anderen? Ontdek het op Rotterdam Zuid. Durf jij de uitdaging aan? Leer jezelf en collega’s kennen door een onbeschrijfelijke ervaring.


Wat is het?

POVERTY ESCAPE erkent de logica van materiele schaarste en gaat nog een stap verder. Deze onvergetelijke challenge verlegt de focus naar het gevoel van schaarste. Hoe beïnvloed het gevoel dat je te weinig hebt, je keuzes en je gedrag?

 

Hoe werkt het?

POVERTY ESCAPE zet je als deelnemer in een situatie waarin je ervaart wat het betekent om minder te hebben dan je voor je gevoel nodig hebt. Gebrek aan geld én tijdgebrek zijn een vruchtbare combinatie voor irrationeel gedrag en tunnelvisie. Tegelijkertijd zet het ook de creativiteitsknop aan en zorgt gebrek voor doelgerichter handelen. Als deelnemer aan deze challenge raak je overrompeld door situaties, handel je in het moment en leef je van minuut tot minuut. Je gaat als individu én als groep de uitdaging aan om realistische oplossingen te vinden voor schulden en niet nagekomen verplichtingen. Uitstel is géén optie, acties die hieruit voortvloeien zijn niet vanzelfsprekend. Wat nu?

 

Voor wie is het bedoeld?

POVERTY ESCAPE werkt uitstekend bij teams die al langere tijd met elkaar samenwerken, tijdelijke samenwerkingsverbanden, gelegenheidsgroepen op bestuurlijk, tactisch en operationeel niveau. De beste resultaten worden behaald wanneer deelnemers van verschillende niveaus samen deze challenge aangaan om integraal samenwerken te bevorderen. Aanleidingen voor een POVERTY ESCAPE kunnen zijn: - uitvoering en beleid moeten beter op elkaar worden afgestemd - een integrale aanpak is niet effectief in de uitvoering en drukt op beoogde resultaten - teambuilding: ga samen de uitdaging aan om te ontsnappen uit armoede.

 

Voor meer informatie neem contact op met ruud@hethuisvanasporaat.nl.

 

 


CONTACT

ruud@hethuisvanasporaat.nl

010 4960 050