Knoefy de Verhalenverteller

Illustrator Joëlle Maquiese
Illustrator Joëlle Maquiese

 

 

Als ik blij ben of verdrietig, boos of een beetje moe. Dan ben jij er altijd voor mij. Samen ontdekken we de wereld en beleven we de grootste avonturen. Je gaat mee op vakantie of slapen bij mijn tante. Je troost mij als ik verdrietig ben en weet al mijn geheimen. Knoefy, je bent mijn beste vriend! 
Herkenbaar? Je leest hier Robin’s verhaal over haar knuffel Knoefy. 
 

Knuffels spelen een bijzondere rol in de eerste jaren van ons leven. We groeien er mee op en durven het leven beter aan te gaan met een trouwe vriend aan onze zijde. We delen onze verhalen met onze knuffels en gebruiken hen om meer van onze binnenwereld te delen. Zoals: “Knoefy is boos” of “Knoefy en ik mogen niet meespelen, dat vinden wij stom”. 
Sommige dingen zijn moeilijk onder woorden te brengen. Zelfs voor ons volwassenen. En nog meer voor jonge kinderen. Hoe vertellen kinderen ons hoe ze zich voelen?

Soms zijn er gewoon te veel emoties of zijn deze emoties net nieuw. Dat kan erg overweldigend zijn. Om gebeurtenissen te verwerken en hierover te praten kan lastig zijn.
Om kinderen hierbij te ondersteunen heeft Archell het Knoefy concept ontwikkelt. Hierin bundelt hij de krachten een knuffel en verhalen. Verhalen die verschillende onderwerpen en emoties raken. Onderwerpen zoals ruzies, verlies en onmacht, of gevoelens als jaloezie en onrecht.

Luisteren en meeleven
Knoefy speelt de hoofdrol in de verhalen, hij beleeft verschillende avonturen en gebeurtenissen. Verhalen die worden vertelt in een vertrouwde setting, zoals in de pilot op een basisschool.
Als kinderen luisteren en je ze meeneemt in een verhaal, komen ze in een andere wereld terecht. Hierin leren ze veel nieuws en worden ze op een beeldende manier meegenomen in de normen, waarden en gevoelens van Knoefy. Zo horen ze hoe iemand anders een emotie ervaarde en hiermee omging. Ze leren zich in te leven en te identificeren met de personages in de verhalen. En zo wordt ook duidelijk dat de bijstand van anderen hulp kan bieden bij het oplossen van problemen.

 

 

Emotionele weerbaarheid / Knoefy kent geen taboes
Knoefy als trouwe vriend en speelkameraad kent geen taboes. Knoefy biedt dan ook de helpende hand bij het leren over emoties, het uiten hiervan en het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen.

Kinderen kunnen Knoefy gebruiken om hun emotionele toestand uit te drukken zonder er woorden voor te vinden. Bijvoorbeeld door Knoefy in zijn capuchon te hullen of door met herkenning te reageren op een van zijn verhalen. Zo kunnen ook volwassenen Knoefy gebruiken om met een kind in gesprek te gaan. Van ouder tot leerkracht, van wijkagent tot zorgverlener. 

 

Sociaal en circulair

Knoefy heeft één ontwerp met een circulair uiterlijk. Letterlijk: gemaakt van gerecyclede kledingstukken en ander textiel, met de hand in elkaar genaaid in één van de sociale naaiateliers van Rotterdam.

 

Een wereld vol Knoefy, voor klein en groot
Net als kinderen droomt Knoefy groot. De knuffel en de verhalen vormen samen de basis van “Knoefy”. Vanuit deze combinatie van beeldende verhalen met een variëteit aan onderwerpen bouwt Archell uit naar een grotere Knoefy wereld. Knoefy’s dromen zijn zowel innovatief als interactief en sluiten aan op de belevingswereld van het kind.

 

Knoefy kan het niet alleen en zoekt hulp!
Knoefy is nu nog een idee, een prototype en er bestaan er nog maar twee. Om Knoefy te laten opgroeien is jouw hulp nodig:
Ben jij of ken jij een kindervriend en geloof jij in Knoefy’s superkrachten? Knoefy is op zoek naar:

Een websitebouwer die:
• Alle ins- en outs kent van UX en UI en ze weet toe te passen in praktijk • Zijn of haar knuffelbare innerlijk omhult met eentjes en nullen
• Letterlijk kan helpen een droom te ver-www-ezelijken ;)

Een marketeer die:
• Met zachte woorden de harde kern raakt
• Weet welke middelen-mix zorgt voor de aandacht die een Knoefy verdient

• Mee helpt bouwen aan een ware Knoefy movement.
Neem dan voor meer informatie contact op, door te mailen naar: info@archell.nl

fotografie door Jacqueline Fuijkschot

CONTACT

info@archell.nl