Knoefy de Verhalenverteller

Illustrator Joëlle Maquiese
Illustrator Joëlle Maquiese

Kinderen kunnen vaak moeite hebben om hun gevoelens onder woorden te brengen, vooral als ze nog erg jong zijn. In plaats daarvan kunnen ze hun emoties vaak uiten door middel van gedrag, lichaamstaal en spel. Ze kunnen bijvoorbeeld hun knuffel gebruiken om te laten zien hoe ze zich voelen. Door interactie met hun knuffel kunnen kinderen hun emoties verkennen en verwerken. Knuffels worden vaak gezien als een veilige en vertrouwde metgezel waarmee kinderen kunnen communiceren zonder angst voor oordeel.

Het Knoefy concept van Archell klinkt als een prachtige manier om kinderen te ondersteunen bij het begrijpen en verwerken van verschillende emoties. Door middel van poppenkastvoorstellingen en verhalen waarin Knoefy avonturen beleeft, worden kinderen meegenomen naar een andere wereld waarin ze nieuwe dingen kunnen leren en zich kunnen inleven in de normen, waarden en gevoelens van Knoefy. Deze verhalen bieden een veilige ruimte waarin kinderen kunnen ontdekken hoe anderen met emoties omgaan. Het helpt hen zich te identificeren met de personages en begrip te krijgen voor het feit dat de steun van anderen kan helpen bij het oplossen van problemen. Het Knoefy concept lijkt een waardevolle aanvulling te zijn op de ondersteuning van kinderen bij het omgaan met hun emoties.

Ja, Knoefy speelt een waardevolle rol bij het ondersteunen van kinderen bij het begrijpen en uiten van hun emoties, evenals het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen. Als een trouwe vriend en speelkameraad biedt Knoefy een veilige ruimte waarin kinderen hun emotionele toestand kunnen uiten, zelfs als ze nog geen woorden kunnen vinden. Door te reageren op de verhalen van Knoefy kunnen kinderen zichzelf herkennen en zich meer openstellen voor gesprekken met volwassenen zoals ouders, leerkrachten, wijkagenten of zorgverleners. Het creëren van zo'n veilige ruimte is van vitaal belang voor de emotionele veerkracht van kinderen. Knoefy lijkt hierin een waardevol hulpmiddel te zijn om kinderen te ondersteunen op hun emotionele reis.

Het is geweldig om te zien dat Knoefy niet alleen sociaal maar ook circulair is ontworpen. Door gebruik te maken van gerecyclede kledingstukken vanuit ReShare Leger des Heils en lokaal te produceren bij Rotterdam Inclusief, draagt Knoefy bij aan duurzaamheid en het verminderen van afval. Dit maakt Knoefy niet alleen een knuffelvriend, maar ook een bewuste keuze voor het milieu.


Daarnaast is het inspirerend dat Knoefy streeft naar een grotere wereld vol mogelijkheden. Door middel van beeldende verhalen met verschillende onderwerpen en de interactieve aanpak, probeert Archell de belevingswereld van kinderen aan te spreken en Knoefy verder uit te breiden. Dit opent de deur naar innovatieve en boeiende ervaringen die aansluiten bij de dromen en verlangens van kinderen. Het creëren van zo'n betrokken en dynamische Knoefy-wereld biedt kinderen de mogelijkheid om hun fantasie te laten bloeien en nieuwe avonturen te beleven.


Neem dan voor meer informatie contact op, door te mailen naar: info@archell.nl


CONTACT

info@archell.nl